Contact
Mad Studies Leesgroep
Cursussen Groepen 

Mad Studies Leesgroep

Pay what you can
Waar

Tuinkamer SCIP, Keizersgracht 252, 1016 EZ Amsterdam

Wanneer

Woensdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur op de volgende data: 9 oktober, 6 november, 4 december, 18 december, 8 januari, 29 januari, 19 februari, 12 maart. (8 bijeenkomsten) Reservedatum: 2 april.

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Stichting Perceval

Ben je klaar om je kijk op psychiatrie en gekte te verdiepen?

Nieuwe Mad Studies leesgroep in Amsterdam 2024.

🤔 Ben jij ook gefascineerd door vragen als: ‘Ben ik gek of is de wereld gek?’ Hoe verhouden seksisme, racisme en psychiatrie zich tot elkaar? Wat als we stigma gewoon discriminatie noemen? En kan de herstelbeweging een vorm van verzet zijn tegen de mainstream psychiatrie?

In de Mad Studies-groep duiken we samen in prikkelende teksten over psychiatrie en gekte. 🎓 Verken samen woorden en ideeën die je helpen om je eigen positie te bepalen over diagnoses, stigma, medicijnen, ervaringsdeskundigheid, hulpverlening, Mad Pride en meer.”

Elke bijeenkomst lezen we één of twee teksten. Na een korte inleiding of video gaan we samen in gesprek over de teksten en onze ervaringen. Bij vier bijeenkomsten kies en organiseer je als deelnemer het thema mee.

We vormen een doorlopende groep waarin we samen leren en verdiepen. 🧠 Door regelmatig deel te nemen, groeien we als groep en verdiepen we onze inzichten.

De leesgroep werkt volgens het principe ‘pay-what-you-can/pay-what-you-want’. 💸 Financiën mogen geen belemmering zijn, dus je betaalt wat haalbaar is voor jou. Deze activiteit van stichting Perceval wordt dit jaar voor de achtste keer aangeboden.

Gespreksleiders: Grietje, Daan en Wiebe. 🗣️

Toegankelijkheid van de locatie: De Tuinkamer van Keizersgracht 525 is alleen toegankelijk via een kleine trap omhoog en een korte trap omlaag. Heb je een rolstoel of een andere fysieke beperking? Neem dan contact met ons op. We zijn bereid om samen naar een andere locatie te zoeken. ♿

Over de gespreksleiders

Grietje is mede-oprichter van stichting Perceval en organiseert sinds 2014 Mad Studies leesgroepen. Ze heeft vrouwenstudies gestudeerd en werkt als ondersteuner van een cliëntenraad in de verslavingszorg.

Daan is oud-deelnemer van de Mad Studies-leesgroep. Ze heeft vrouwenstudies gestudeerd, en was vrijwilliger in het wegloophuis tegen de psychiatrie.

Wiebe is oud-deelnemer van de Mad Studies-leesgroep. Hij is antropoloog en loopt in die hoedanigheid mee met ggz professionals, om te kijken hoe zij hun werk doen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod